Meny

Perific logo
I HEMMET

Smart el för smarta hem

Perifics produkter för avancerad effektmätning och effektstyrning optimerar ditt smarta hem med smart el.

Smart el med Perific

Med smart el optimerar du din elanvändning, skyddar fastighetens huvudsäkring och sänker dina elkostnader.

Full koll på din elbilsladdning

Med Perific får du automatisk dynamisk effektstyrning till din laddbox.

Solceller

Perifics produkter mäter solproduktion i din fastighet och presenterar all data i separata grafer, så att du har full kontroll över din fastighet.

Fungerar i alla fastigheter

Perific fungerar i alla fastigheter, oavsett vilken elmätare du har och oavsett hur många elcentraler du har eller hur elarkitekturen i fastigheten ser ut.

Oberoende

Perific är oberoende, vilket innebär att du inte behöver ett specifikt elhandelsavtal för att kunna använda våra produkter.

Busenkel installation

Uppskattad för att vara enkel och snabb att installera är det inte konstigt att våra installatörspartners blir fler för varje dag.

Marknadens bästa support

Vi finns tillgängliga över telefon för dig som slutkund och till alla våra installatörspartners.

Varför Perific?

Visst kan man spara dyra elpengar genom att endast använda värmeljus, värma upp hemmet med vedeldning och leva helt bortkopplat – men det är knappast kostnadseffektivt eller önskvärt för de flesta av oss.

Med Perific ser vi i stället till att optimera ditt effektuttag i fastigheten, så att ingen el går till spillo – och så att du kan sänka dina elkostnader.

Miljövänligt och elsäkert

Det ökade effektbehovet utmanar elnäten och sätter hög press på dem. Med Perific jämnar vi ut effektkurvan och avlastar elnäten för en hållbar, grön framtid. Allt börjar i den enskilda fastigheten.

Genom vår avancerade effektmätning och effektstyrning gör vi också ditt hem elsäkert och skyddar fastighetens huvudsäkring. Det gör att du i lugn och ro kan ladda din elbil, slå på värmepumpen och andra apparater i hemmet utan att behöva oroa dig för att proppen ska gå eller för att något ska gå sönder.

Tack vare att Perific pratar med både elnät och fastighet kontinuerligt rapporterar vårt system det tillgängliga effektutrymmet och slår av elbilsladdningen om effektuttaget ökar för mycket.

Varför elbilen?

Många villaägare väljer att installera en laddbox hemma till elbilen. Det ökade behovet av elbilsladdning innebär också en ökad press på elnätet. Elbilen är nämligen en av de största effektförbrukare som vi har i privata hem i dag.

En kyl och frys, som man brukar förknippa med stor elåtgång, drar jämförelsevis runt 100 W medan en elbilsladdning lätt kommer upp i över 22 000 W.

Genom att fokusera på att styra elbilsladdningen har vi därför möjlighet att också effektstyra ditt hem och hjälpa dig sänka dina elkostnader.

Elbilsladdning har aldrig varit billigare

Perific styr din elbilsladdning samtidigt som den övervakar fastighetens och elnätets elanvändning. Under tider som många använder elnätet ser Perific till att hålla ditt effektuttag så lågt som möjligt, för att du ska spara pengar och samtidigt spara på elnätet.

Det är en win-win-situation som hjälper både dig och miljön.

Vilka elbilsladdare fungerar med Perific?

Alla elbilsladdare har potential att fungera med Perific. I dag effektstyr vi elbilsladdare från många leverantörer runtom i Europa. Bland annat effektstyr vi några av de största, såsom Zaptec, Charge Amps och Easee.

Vi integrerar ständigt med nya samarbetspartners och lägger till nya integrationer kontinuerligt. Spana in vår sida Integrationer för att se vad som är aktuellt just nu.

Integrationer
Product info

Våra produkter

Våra produkter är avancerade lösningar för dynamisk effektstyrning av större elförbrukare, exempelvis laddboxar. Alla våra produkter ger dig avancerad, automatisk effektstyrning och möjlighet att optimera din elanvändning.

PRODUKTER

Monitor

Monitor för smart effektstyrning och effektmätning.

PRODUKTER

One

One för effektstyrning via elmätaren.

Frågor och svar

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna och svaren gällande Perific. Om din fråga inte finns just här kan du besöka vår FAQ.

Till FAQ

Questionmark icon

Vad innebär begreppet effektstyrning?

Vad är effektutrymme?

Vad är skillnaden mellan lastbalansering och dynamisk lastbalansering?

Hur fungerar Enegic Monitor?

Hur fungerar lastbalansering?

Vilka laddboxar fungerar med Enegic?

Vad är skillnaden mellan Watty och Enegic?

Vad är skillnaden mellan Easee Equalizer och Enegic Monitor?

Hur fungerar Enegics lastbalansering av laddbox i kombination med annan laststyrning?

Vad behöver jag för att kunna särskilja förbrukning och solproduktion i Enegic appen?

Hur byter jag Wifi uppkoppling på min Enegic Monitor?

Vad gör jag om effektdatan inte syns i Enegicappen?

Vad gör jag om appen bara står och snurrar när nätverk hämtas vid konfiguration?