Meny

Perific logo
INTEGRATIONER

Dynamisk effektstyrning för Charge Amps laddboxar

Perifics produkter är fullt kompatibla med alla laddboxar från Charge Amps. Sänk dina elkostnader genom dynamisk effektstyrning av din laddbox från Charge amps med Perific.

Perific för Charge Amps laddboxar

Perifics lastbalansering för Charge Amps:

Alla fastigheter

Effektstyrning av din laddbox från Charge Amps i fastigheter mellan 16A upp till 2,5kA.

Enkel installation

Perifics produkter installeras i samband med installation av din laddare från Charge Amps.

Flerpunktsmätning

Alla fastigheter är unika, därför är Perifics produkter dynamiska, designade för flerpunktsmätning.

Dynamisk effektstyrning för Charge Amps laddboxar

En av de största effektförbrukarna i moderna hem är i dag laddboxen till elbilen, därför har vi integrerat Perific med bland annat Charge Amps laddboxar, Charge Amps Halo, Charge Amps Aura och Charge Amps Dawn.

Perific lastbalansering.

Vad är Perific?

Perific är en avancerad lösning för dynamisk lastbalansering, eller effektstyrning som det också kallas, för större effektförbrukare.

Perific mäter fastighetens effektuttag och rapporterar de insamlade värdena till Charge Amps, på så sätt kan Charge Amps utnyttja informationen till att jämna ut effektkurvan.

Genom att mäta och övervaka effektuttaget i fastigheten skyddar du också huvudsäkringen från onödigt höga effektnivåer.

Fungerar i alla fastigheter

Perifics lösning fungerar i alla typer av fastigheter – allt från små privata fastigheter på 16A till större fastigheter och fastighetsbestånd med flera huskroppar upp till 2,5kA. Dessutom är Perific specifikt utformad för att fungera oavsett om du har en ny eller gammal elmätare, vilket gör Perific unik i sitt slag.

Perific fungerar i alla fastigheter.
Perific och elbilsladdning.

Perifics data skickas till Amp Guard

Perific läser av och rapporterar effektförbrukningen i realtid för din fastighet. Det momentana effektvärdet rapporteras till Charge Amps mjukvara Amp Guard som därefter har möjlighet att använda informationen för att göra det bästa tänkbara med effektutrymmet.

På så vis kan höga effekttoppar undvikas och du kan därmed sänka dina elkostnader.

Vad är skillnaden mellan Amp Guard och Monitor?

Charge Amps egen lösning för att samla in det momentana effektvärdet kallas Amp Guard. Perific är ett avancerat alternativ för insamling av mätvärden. Monitor eller One mäter fastighetens effektuttag mer korrekt än andra lösningar på marknaden i dag. Det beror på att Perifics produkter använder sig av ett avancerat system för mätning av effektvärden.

Överskådligt i appen

Informationen om fastighetens effektuttag kan du sedan se i Perifics app. Här finns all information om fastighetens effektuttag samt energiförbrukning. I appen kan du även välja att se historik över fastighetens effektuttag – allt från dagar, till månader och år.

Perifics app för effektmätning.

Få information om fastighetens effektuttag och sänk elkostnaderna

Perifics produkter läser av och rapporterar effektförbrukningen samt energiförbrukningen i realtid för din fastighet. För att du ska få en så komplett bild som möjligt av fastighetens effektuttag läser Perifics Monitor av effektförbrukningen per fas.

Perific har därmed möjlighet att kontrollera och modifiera värden för hierarkisk mätning, vilket i praktiken innebär att Monitor läser av effektvärdet vid varje flaskhals i fastighetens elarkitektur.

Genom de värden som Perific rapporterar kan effektuttaget optimeras, vilket i slutändan innebär att du kan sänka dina elkostnader.

Genom vår produkt One kan vi även mäta via RJ12.

Perific och elbilsladdning.
Perific och Charge Amps.

Vad innebär Perifics effektstyrning för Charge Amps laddboxar?

Perifics effektstyrning för Charge Amps laddboxar innebär att vi rapporterar det momentana effektvärdet till Charge Amps, så att laddningen av elbilen kan optimeras.

På så sätt kan du sänka dina elkostnader och maximera din elanvändning.

Vad Perific gillar med Charge Amps laddboxar

Vad Perific gillar med Charge Amps laddboxar

Kompetent lastbalanseringsalgoritm i molnet.

Bra grundläggande funktionalitet.

Patentsökta lösningar för nya laddboxen Charge Amps Dawn

Svensk support

Enkel installation med Perific.

Hur installerar man Perifics produkter för effektstyrning av Charge Amps laddboxar?

Perifics produkter installeras tillsammans med din laddbox. Ofta sker det i samband med själva installationen av din laddbox, men det är också möjligt att installera våra produkter efter att laddboxen är på plats.

Rent tekniskt häktar man på våra sensorer runt fastighetens inkommande elledningar: L1, L2 och L3. Man gör detta så nära inkommande central som möjligt. Därefter installeras Perifics effektstyrning utifrån Perifics riktlinjer och checklista. Perifics produkt One ger också möjlighet till mätning via P1/RJ12.

Installationen genomförs normalt sett av en certifierad elektriker.

Om du har fler frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga är du alltid välkommen att kontakta vår kunniga support som sitter på vårt huvudkontor i Stockholm.

shape

Telefon

08-564 860 60

Ring oss
shape
shape

E-post

support@perific.com

Maila oss
shape

Vanliga frågor om Charge Amps effektstyrning

Questionmark icon

Hur kommunicerar Enegic Monitor med Charge Amps laddare?

Vad finns det för krav för att Enegic Monitor ska fungera och kunna skicka effektvärden till laddboxen av märket Charge amps?

Jag har redan en laddbox från Charge Amps, kan jag installera Enegic ändå?

Fungerar Enegic i min fastighet?