Meny

Perific logo
INTEGRATIONER

Dynamisk effektstyrning för Monta

Perifics produkter är fullt kompatibla med Monta. Få en högupplöst bild av din fastighets effektuttag och sänk dina elkostnader genom dynamisk effektstyrning.

Perific för Monta

Perifics lastabalnsering för Monta:

Överskådlig bild

Få en överskådlig bild över din fastighets effektuttag genom Perific.

Enkel installation

Perifics produkter installeras i samband med installation av din laddare från Monta.

Flerpunktsmätning

Dynamisk lastbalansering designad för flerpunktsmätning, med eller utan HAN-port P1/RJ12.

Dynamisk effektstyrning av laddboxar från Monta

En av de största effektförbrukarna i moderna hem är i dag laddboxen till elbilen, därför har vi integrerat Perifics system med bland annat laddboxar uppkopplade mot Monta.

Perific Monitor för effektmätning.

Vad är Monitor?

Produkten Monitor är en avancerad lösning för dynamisk lastbalansering, eller effektstyrning som det också kallas, för större effektförbrukare. En av de största effektförbrukarna i moderna hem är i dag laddboxen till elbilen, därför har vi integrerat Perifics system med bland annat alla laddboxar uppkopplade mot Monta.

Perific mäter och rapporterar fastighetens effektuttag till Monta, vilket gör att effektkurvan jämnas ut.

Fungerar i alla fastigheter

Perifics lösning fungerar i alla typer av fastigheter – allt från små privata fastigheter på 16A till större fastigheter och fastighetsbestånd med flera huskroppar upp till 2,5kA. Dessutom är Perifics produkter specifikt utformade för att fungera oavsett om du har en ny eller gammal elmätare, vilket gör Perific unik i sitt slag.

Perific Monitor effektmätning.
Perific och elbilsladdning.

Få information om fastighetens effektuttag och sänk elkostnaderna

Perifics system läser av och rapporterar effektförbrukningen samt energiförbrukningen i realtid för din fastighet. För att du ska få en så komplett bild som möjligt av fastighetens effektuttag läser Monitor av effektförbrukningen per fas.

Genom att få en överskådlig bild av fastighetens momentana effektuttag kan du undvika de högsta effekttopparna. Data kan visas separat för varje fas, vilket bland annat ger ovärderlig information om fastighetens fasbalans.

Det innebär att du på ett tydligt och överskådligt sätt kan få information samt övervaka ditt effektuttag i ditt fritidshus, villa, fastighetsbestånd eller i din bostadsrättsförening.

Genom de värden som Perific rapporterar kan effektuttaget optimeras, vilket i slutändan innebär att du kan sänka dina elkostnader.

Överskådligt i appen

Informationen om fastighetens effektuttag kan du sedan se i Perifics app. Här finns all information om fastighetens effektuttag samt energiförbrukning. I appen kan du även välja att se historik över fastighetens effektuttag – allt från dagar, till månader och år.

Perifics effektstyrning för Monta innebär exempelvis:

Perifics effektstyrning för Monta innebär exempelvis:

Optimera elen

Du kan sänka dina elkostnader genom att undvika höga effektuttag.

Huvudsäkring

Du skyddar din huvudsäkring genom att Perific hjälper dig att balansera ut de höga effekttoppar som annars kan lösa ut säkringen.

Överskådligt

Du får en överskådlig bild av din fastighets effektuttag och över elbilsladdningen.

Multirapportör

Du kan lastbalansera lokalt mellan tre laddboxar.

Perific och elmätare.
Perific i bostadsrättsföreningen.

Vad innebär Perifics effektstyrning för laddboxar uppkopplade mot Monta?

Perifics effektstyrning för laddboxar levererade av Monta innebär att vi rapporterar det momentana effektvärdet så att laddningen av elbilen kan optimeras. På så sätt kan du sänka dina elkostnader och maximera din elanvändning.

Styr laddningen direkt i appen

Genom att installera Perifics produkter med din laddbox uppkopplad mot Monta kommer du att kunna styra din elbilsladdning direkt från telefonen via Perifics app.

Vad Perific gillar med laddboxar uppkopplade mot Monta

Vad Perific gillar med laddboxar uppkopplade mot Monta

Utbud

Fler än 250 laddboxar tillgängliga

Integration

Tack vare att Perific är fullt integrerad med laddboxar från Monta kan vi optimera ditt effektuttag maximalt.

Installera Perific i din fastighet.

Hur installerar man Perific för effektstyrning av laddboxar från Monta?

Monitor eller One installeras tillsammans med din laddbox. Ofta sker det i samband med själva installationen av din laddbox.

Rent tekniskt häktar man på våra sensorer runt fastighetens inkommande elledningar: L1, L2 och L3. Man gör detta så nära inkommande central som möjligt. Därefter installeras Perifics effektstyrning utifrån Perifics riktlinjer och checklista. Mätenheten One ger också möjlighet till mätning via P1/RJ12.

Installationen genomförs normalt sett av en certifierad elektriker.

Om du har fler frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga är du alltid välkommen att kontakta vår kunniga support som sitter på vårt huvudkontor i Stockholm.

shape

Telefon

08-564 860 60

Ring oss
shape
shape

E-post

support@perific.com

Maila oss
shape