Meny

Enegic logo
NYHETER

Max Söderberg Järfälla Energi

Uppskattad lästid: 2 min

Järfälla Energi ser många fördelar med Enegics lastbalansering.

Järfälla Energi är en av Stockholms större installatörer av laddboxar. Idag installerar dem ungefär 50 laddboxar i veckan, en siffra som bara kommer att växa. I dagsläget installerar de mest laddboxar från svenska Charge Amps och norska Easee och allt fler kunder väljer också att installera dynamisk lastbalansering i samband med sin laddboxinstallation.

Både Charge Amps och Easee har sina egna lösningar för dynamisk lastbalansering, i Charge Amps fall handlar det om Amp Guard och Easee lösning heter Equalizer. Trots detta ser Järfälla Energis VD Max Söderberg att den neutrala lösning som Enegic erbjuder har sina fördelar.

Fördelen med Enegics dynamiska lastbalansering

Max Söderberg ser många fördelar med att använda Enegics dynamiska lastbalansering just för att den fungerar oberoende om man som kund väljer en laddbox från Easee eller Charge Amps. Detta gör det lätt för elektriker som ska installera produkten eftersom de inte behöver ha koll på vilken lastbalanserare som jobbar eller fungerar med vilken laddbox. Enegics laddbox är därmed neutral och kan användas för alla installationer.

Själva installationen är dessutom mycket smidigare eftersom man slipper gräva och dra kablar som annars är en dyr och tidskrävande uppgift.

Max framhäver även att Enegics trafoklämmor, eller strömsensorer, som han säger är mjukare och smidigare att arbeta med än någon annan lösning på marknaden, som ett exempel på en viktig detalj som underlättar arbetet för alla elektriker som jobbar ute i fält.

“När man har mycket personal kostar allting massor med pengar, så bara en sån sak som era trafoklämmor gör stor skillnad för oss.”

Visste du? Enegic är numera Perific. Läs mer här.

Publicerad Dec 10, 2021

Uppdaterad Jul 05, 2024

Relaterade artiklar

ARTIKEL
APR 13, 2023

optiCharge lanseras till Charge Amps

Nu lanseras Perifics optiCharge till Charge Amps.

ARTIKEL
FEB 20, 2023

optiCharge lanseras till Zaptecs laddboxar

optiCharge är ett automatiserat system för elbilsladdning.

ARTIKEL
DEC 23, 2022

Perific i dag och i framtiden - Intervju med Gustav Dafnäs

Intervju med vd Gustav Dafnäs om Perifics framtidsvision.

ARTIKEL
NOV 28, 2022

App release 3.3.0

Ny app release 3.3.0